Haber ve Duyurular

Haber Detay

Kritik Hastalıklarla Mücadelede Sigortanın Önemi

Kategori: Haber ve Duyurular | Yayınlanma Tarihi: 2021-08-20 09:26:09 | Güncellenme Tarihi: 2023-05-18 17:46:09

Kritik Hastalıklarla Mücadelede Sigortanın Önemi


Kanser, Koma, Koroner Arter Bypass Ameliyatı, Kalp Krizi, Kalp Kapakçığı Ameliyatı, İnme, Körlük, Böbrek Yetmezliği, Uzuvların Kaybı, Büyük Organ Nakli günümüzde kritik hastalık olarak tanımlanmaktadır.

Dünyada ve ülkemizde, olumsuz koşulların beraberinde getirdiği ekonomik problemler, sosyal hayatın getirdiği stres, doğanın yok oluşu ve yaşam tarzımızdaki doğamıza aykırı değişikiklerin etkisiyle kritik hastalıklarla ilgili vakalarda artış gözlenmektedir.

Tedavileri uzun süren ve tedavi masrafları maliyetli olan kritik hastalıklar, beklenmedik bir anda ortaya çıkabiliyor. Bu hastalıklar erken teşhisle kontrol altına alınmazsa kişilere ve ailesine maddi ve manevi zorluklar yaşatıyor.

Kuzey Kıbrıs Kanser Kayıt Merkezinin araştırmaları sonuçlarını değerlendiren Near East Hayat, Kanser ve diğer riskli hastalıklara yönelik hazırlanan Kritik Hastalıklar Sigortası ürünüyle, hastalıkların ortaya çıkmasıyla yaşanacak maddi zorluklara destek olmak isterken erken teşhisin önemini de vurgulayarak önemli bir bilinçlendirme çalışması yapıyor.

Near East Hayat Genel Müdürü Ömür Şengün konu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu:

“Kanser, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve ülkemizde maalesef ki artış gösteren bir hastalıktır. 2014 Türkiye Kanser İstatistikleri’ne göre, Türkiye’de her yıl 162 bin kişiye kanser tanısı konulduğu ve kanser riskinin 30 yaşından sonra giderek arttığı yönünde..Bu acı tablo dikkate alındığında kanser ve diğer kritik hastalıklara karşı geliştirilen kritik hastalıklar sigortasının hayati önemi ortaya çıkıyor.

Kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemidir. Ülkemizde kanser olgularının kazalara göre dağılımına bakıldığında, en yüksek insidans Lefkoşa’da saptanmış olup, bu değer 100.000 kişide 228’dir. Diğer bölgelere bakıldığında daha yüksek bir hız saptanmamış olup Kuzey Kıbrıs genel insidansı 100.000 kişide 197 olarak tespit edilmiştir.